|
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 |
Στα πλαίσια συζήτησης στη βουλή για το νομοσχέδιο ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων , ο κ. Τζαβάρας ανέφερε: Η θέση μας είναι απλούστατη και δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο , παρά μόνο με τη βαθειά πεποίθηση τη δική μας ως Νέας Δημοκρατίας, ότι ο Πολιτειακός φορέας ο οποίος ασχολείται με τη ρύθμιση τη Νομοθετική των σχέσεων των κοινωνικών και τη ρυθμίζει με νομοσχέδια ή με προτάσεις νόμου , πρωτίστως πρέπει να είναι φορέας αυθεντίας και να μην παίρνει από εδώ και από εκεί γνώσεις είτε μέσω συμβούλων, είτε μέσω συμβουλών , είτε μέσω Τροϊκανών
Κύριοι συνάδελφοι, πράγματι θα συμφωνήσω χωρίς κανένα δισταγμό με τον προλαλήσαντα συνάδελφό μου από τη συμπολίτευση, τον κ. Καρτάλη. Υπάρχει ένα πελώριο ζήτημα σε αυτήν εδώ την Αίθουσα, όταν συστηματικά έρχονται προς ψήφιση νομοσχέδια, τα οποία βρίθουν νομοθετικών εξουσιοδοτήσεων είτε με τη μορφή προεδρικών διαταγμάτων είτε με τη μορφή υπουργικών αποφάσεων, προκειμένου να ρυθμίζονται ζητήματα τα οποία υποτίθεται ανάγονται με βάση το Σύνταγμα στην αποκλειστική αρμοδιότητα της νομοθετικής λειτουργίας του κράτους.
Δεν είναι δυνατόν μονίμως, συστηματικά και επίμονα η Κυβέρνηση να μας καλεί να ψηφίζουμε νομοσχέδια, μέσω των οποίων παρέχουμε εξουσιοδοτήσεις στους Υπουργούς ή σε άλλης μορφής διοικητικά όργανα.
Εδώ, λοιπόν, έχει μετατραπεί η Βουλή σε ένα χωρίς περιορισμό και χωρίς όρους συμβολαιογραφείο, όπου καθημερινά συντάσσονται πληρεξούσια σε Υπουργούς και σε άλλα όργανα του κράτους για να ασκούν τη λειτουργία και την αρμοδιότητα που έχει το πολιτειακό όργανο που λέγεται Βουλή. Και υπάρχει, κύριε πρώην Πρόεδρε της Βουλής -που πολύ σας τιμώ και για την παρουσία σας και για την ιστορία σας μέσα σε αυτήν την Αίθουσα- ένα μείζον ζήτημα
Υπάρχει μία εξουσιοδότηση που έχει δοθεί από τη Βουλή, ευτυχώς όχι με την ψήφο της Νέας Δημοκρατίας, προς τον Υπουργό Οικονομικών με το ν. 3845, να υπογράφει μνημόνια και δανειακές συμβάσεις και να τις φέρνει αυτές τις συμβάσεις προς κύρωση στη Βουλή. Αυτή ακριβώς η υποχρέωσή του είναι σύμφωνη με τη διάταξη του άρθρου 36, παράγραφος 2, γιατί με τη διάταξη αυτή για να έχουν ισχύ αυτού του είδους οι διεθνείς συνθήκες, θα πρέπει να έχουν περιβληθεί τον τύπο του τυπικού νόμου.
Μέχρι στιγμής, παρ’ όλο που έχει κατατεθεί νομοσχέδιο από τις 3 Ιουνίου του παρελθόντος έτους, για να συζητηθεί αυτή ακριβώς η δανειακή σύμβαση, μέχρι τώρα, κύριε Υπουργέ, δεν την έχετε εισαγάγει προς συζήτηση με το ν. 3847, αλλά με τη διάταξη του άρθρου 36 παράγραφος 2, πρέπει να τη φέρετε προς κύρωση. Και είναι στον αέρα όλη αυτή η δανειακή σύμβαση με βάση την οποία εισηγείστε σήμερα συγκεκριμένο νομοσχέδιο στα πλαίσια του Μνημονίου και, δυστυχώς, θα έλεγα και στον κ. Πρωτόπαπα ο οποίος μας συνέστησε να ανακαλύψουμε τους ιδεολογικούς μας εαυτούς μέσα απ’ αυτό το Βήμα σε αυτήν την Αίθουσα: Δυστυχώς κανένας από εσάς δεν τρέμει μπροστά στο φόβο του ότι αυτή η Βουλή με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, έχει μετατραπεί σε λέσχη συζητήσεων.
|