Κώστας Τζαβάρας : Χωρίς δημοκρατική ευρέπεια η διαχειριση του Μνημονίου
Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 |
|
Ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ . Κώστας Τζαβάρας κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του προϋπολογισμού του 2011, κάλεσε τον υπουργό οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να λογοδοτήσει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας
Τον κατηγόρησε ευθέως για υπέρβαση της εντολής που πήρε από τη Βουλή για να εκπροσωπήσει το Ελληνικό δημόσιο κατά την υπογραφή του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων.
Συνεχίζοντας τόνισε ο κ. Τζαβάρος , οτι ο κ. Παπακωνσταντίνου ως εκπρόσωπος του Ελληνικού δημοσίου, παραιτήθηκε για λογαριασμό του Ελληνικού κράτους , απ’ όλες τις ασυλίες που συνδέονται με την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και αφορούν τόσο την ίδια όσο και την περιουσία της. Δηλαδή, οποιοσδήποτε δανειστής θα έχει το δικαίωμα για την εξασφάλιση της απαίτησής του να προβαίνει σε συντριπτική κατάσχεση δημοσίων κτιρίων (μουσείων κλπ)
Επιπλέον παραιτήθηκε από το κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας για εκδίκαση κάθε υπόθεσης που αφορά τη δανειακή σύμβαση από τα ελληνικά δικαστήρια. Και δέχτηκε αρμοδιότητα των ευρωπαϊκών δικαστηρίων στα οποία η πλειοψηφία των δικαστών προέρχεται από τα κράτη δανειστές μας.
Τέλος, δέχτηκε τον ταπεινωτικό και επικίνδυνο όρο να μπορεί κάθε κράτος δανειστής να εκχωρεί μονομερώς χωρίς τη συναίνεση της Ελλάδας τις απαιτήσεις που έχει από το δάνειο κατά της Ελλάδας σε οποιονδήποτε τρίτο ιδιώτη ή και κράτος. Δηλαδή από τον κ. Σόρο μέχρι την Τουρκία. Αλλά το πλέον επαχθές μετά την εθνική ταπείνωση είναι ότι ενώ είχε δεχτεί να φέρει τη συμφωνία για κύρωση στη Βουλή και ενώ από 3/6 2010 με σχετικό νομοσχέδιο την κατέθεσε στην αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, εντούτοις μέχρι σήμερα, επί ένα εξάμηνο δεν έχει τολμήσει να την εισαγάγει στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για συζήτηση και ψήφιση.
Παραβίασε λοιπόν κατάφορα τη διάταξη του άρθρου 36 παρ. 2 του συντάγματος που ορίζει ότι για να έχουν ισχύ οι συνθήκες αυτές πρέπει να κυρωθούν με τυπικό νόμο από τη Βουλή.
Γι όλα αυτά οφείλει να δώσει εξηγήσεις (κάτι που έχει αποφύγει ως σήμερα) εν ονόματι της κοινοβουλευτικής αρχής του πολιτεύματος της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας που θέλει την κυβέρνηση να τελεί υπό τον έλεγχο της Βουλής.