|
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 |
Το επίπεδο της πρόκλησης ζημιάς από τις αθέμιτες και τις παράνομες πρακτικές της Novartis είναι ζήτημα νομικό, που πραγματικά εγείρει αξιώσεις από πλευράς ελληνικού δημοσίου, το θέμα όμως της σκευωρίας που έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο σκηνοθετεί και οργανώνει εξ’ αφορμής και επ’ ευκαιρία αυτού του συγκεκριμένου σκανδάλου τον αγώνα της για την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων η κυβέρνηση, είναι θέμα πολιτικό, δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, αναφερόμενος στις έρευνες για την υπόθεση Novartis
Όπως τόνισε «η διαφθορά δεν είναι στοιχείο καμίας πολιτικής ιδεολογίας. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίζει μονίμως της αντιπολίτευση ότι αποτελείται από κόμματα που έχουν σχέση ιδεολογική, πολιτική με την διαφθορά και τη διαπλοκή δείχνει έλλειψη της απαιτούμενης πολιτικής ωριμότητας να αντιμετωπίζει θεσμικά τα προβλήματα που θέτει η πολιτική συγκυρία. Άλλωστε,όσοι στην ιστορία της Πολιτικής έλεγαν ότι εκπροσωπούν με μεσσιανικό τρόπο το καινούργιο, το νέο, το υπεράνθρωπο απέναντι σε ένα παλιό, που ήταν κακό, παρηκμασμένο και ξεπερασμένο αυτοί μόνο τραγωδίες δημιούργησαν».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της δικογραφίας παρατήρησε ότι τρία ζητήματα στοιχειοθετούν τη σκευωρία: «Πρώτον, οι έρευνες δεν σκόνταψαν μόνο σε ονόματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σκόνταψαν και σε ένα ενδέκατο όνομα, το οποίο κατά έναν "μασκαρεμένο" νομικά και πολιτικά τρόπο, δεν συμπεριλαμβάνεται μαζί με τα άλλα δέκα. Το όνομα αυτό αναφέρεται στο διαβιβαστικό του Αρείου Πάγου και για τον λόγο αυτό στην πρόταση προανακριτικής επιτροπής που κάνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπάρχει ειδική παράγραφος με την οποία δικαιολογείται γιατί δεν περιλαμβάνεται»
«Ο νόμος και το σύνταγμα επιβάλλουν κατά δεύτερον,όταν ο δικαστής «σκοντάψει» σε όνομα πολιτικού τότε αμελλητί, δηλαδή άνευ υπαιτίου βραδύτητας, να παραπέμψει τη δικογραφία στη Βουλή με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος. Και ενώ η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα έπρεπε αμέσως χωρίς τη μεσολάβηση κανενός πολιτικού ή άλλου κυβερνητικού παράγοντα να στείλει τη συγκεκριμένη δικογραφία στη Βουλή, αντ’ αυτού είδαμε τον κ. Τζανακόπουλο να πηγαίνει στον Άρειο Πάγο για να ενημερωθεί χωρίς να έχει καμία δουλειά, παραβιάζοντας ευθέως την αρχή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και της διάκρισης των εξουσιών.
Και έπειτα βγαίνουν οι κκ. Κοντονής και Παπαγγελόπουλος και κάνουν ανακοίνωση, σα να πρόκειται να παρουσιάσουν κάποιο θέαμα. Το τρίτο και σοβαρότερο είναι οι δηλώσεις του κ. Πολάκη, ότι οι 3 προστατευμένοι μάρτυρες είναι υπάλληλοι της Novartis, τους οποίους τους πίεσαν γιατί τους βρήκαν με παράνομο πλουτισμό και «κελάηδησαν».
Αυτό και μόνο αποτελεί λόγο για να μην χαρακτηριστούν με βάση το άρθρο 45Β του Κ.Π.Δ. οι συγκεκριμένοι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, αφού βασική προϋπόθεση είναι να μην έχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο εμπλοκή στην ερευνώμενη υπόθεση, σε αντίθεση με το αμερικανικό δίκαιο όπου τυγχάνουν ασυλίας λόγω της εμπλοκής τους, και να μην επιδιώκουν ίδιον συμφέρον. Εγώ περίμενα να έχει ανακληθεί αυτή η συγκεκριμένη απόφαση του χαρακτηρισμού τους»σημείωσε.
«Με αυτές τις σκέψεις οδηγούμαι να συμπεράνω ότι τα πράγματα έχουν «πειραχθεί», έχουν κατά κάποιο τρόπο διαμορφωθεί τεχνιέντως από κυβερνητικής πλευράς, ώστε να εμφανίζεται η υπόθεση όχι σαν αποκάλυψη της αλήθειας αλλά σαν προσπάθεια εξόντωσης των πολιτικής αντιπάλων της κυβέρνησης».
Και κατέληξε λέγοντας πως «αυτοί που μέχρι πρότινος έβαλαν συστηματικά εναντίον της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης με συγκεκριμένες δηλώσεις που άρχισαν από τον κ. Πρωθυπουργό σήμερα ομνύουν στο όνομα της. Ας έχουν στο μυαλό τους τη γνώμη του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη μνημειώδη ομιλία του στον Πύργο, ότι η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι η θεσμική εγγύηση για τη λειτουργία του κράτους δικαίου και όχι δικαίωμα ούτε εξουσία κανενός. Άρα ας την αφήσουμε και ας πάψουν συγκεκριμένοι παράγοντες της εκτελεστικής εξουσίας να γυροφέρνουν στα γραφεία των δικαστών».
Αναφορικά με την ένταση στα ελληνοτουρικά ο Κ. Τζαβάρας σημείωσε ότι «το πρώτο θέμα είναι να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί και το δεύτερο θέμα είναι να σχεδιάσουμε ή να αποφασίσουμε τους χειρισμούς. Για πρώτη φορά τουρκική ανακοίνωση από επίσημο κρατικό παράγοντα περιέχει τη δήλωση ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος και αυτό επιβεβαιώνεται εμπράκτως. Γιατί εάν είναι ελληνικό έδαφος και με τον τρόπο κατά τον οποίο εκδηλώθηκε ο διεμβολισμός από το τουρκικό πλοίο της ελληνικής ακταιωρού, τότε η πράξη αυτή είναι εγκληματική, είναι αξιόποινη και έπρεπε να συλληφθούν αυτοί που το έκαναν.
Το γεγονός ότι δεν έγινε τίποτα μέχρι τώρα σημαίνει κάτι. Ακούγοντας και διαβάζοντας την περιγραφή που έκανε κάποιος εκ των επιβαινόντων, υπήρχε καθαρή πρόθεση βύθισης του ελληνικού πλοίου, που απεφεύχθη τελευταία στιγμή χάρη στον έλληνα κυβερνήτη. Υποχωρώντας όμως για να μην δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο σημαίνει ότι παραιτούμαστε από κυριαρχικά δικαιώματα. Έχει δημιουργηθεί κάποιο προηγούμενο το οποίο έχει καθορίσει το χαρακτήρα της συγκεκριμένης περιοχής από πλευράς ασκήσεως κυριαρχίας συγκεκριμένου κράτους;» κατέληξε.
|